Curatare DPF, Curatare Filtru Particule, DPF infundat

Curatare DPF – Solutie Curatare DPF

Ce rol are filtru de particule Diesel?

Filtrul de particule Diesel reprezinta o componenta suplimentara in sistemul de evacuare a gazelor de ardere, componenta in care are loc captarea si depozitarea particulelor de funingine nocive rezultate din procesul de combustie specific motoarelor Diesel. Filtrul capteaza practic toate particulele de funingine din gazele evacuate.

Datorita procesului de retinere a particulelor, dupa un anumit numar de kilometri filtrul trebuie regenerat. Regenerarea filtrului inseamna arderea particulelor stocate in filtru. Daca regenerarea filtrului nu se produce intr-un anumit interval de kilometri, cantitatea de particule poate depasi un prag critic care atrage dupa sine imposibilitatea regenerarii si infundarea acestuia.

Infundarea filtrului de particule: Cauze

Cauzele care duc la infundarea filtrului de particule ar putea fi: turbosuflanta defecta, supapa EGR blocata, sistem injectie defect, folosirea unui ulei de motor neconform, folosirea unu carburant de o calitate indoielnica, senzori de temperatura si presiune diferentiala defecti sau condusul preponderent in mediul urban.

Un filtru de particule infundat poate genera o serie de probleme cum ar fi: limitarea sistemului de injectie, ceea ce duce la scaderea puterii si defectare sistemului turbo din cauza contrapresiunii pe care o poate face pe galeria de evacuare.

Curatarea Filtrelor Prin Solutia de Curatat Filtre de Particule GerTechTeile

GerTechTeile curata toate tipurile de filtre de particule pentru automobile (inclusiv Euro 6), autobuze si camioane, catalizatoare pentru camioane mari (SCR), precum si radiatoare.

  • Tot procesul de curatare (spalare si uscare) dureaza aproximativ 30 de minute.
  • Ofera rezultate verificabile realizand un test de presiune inainte si dupa procesul de curatare; acest lucru ofera instantaneu un diagnostic al starii filtrului si al calitatii procesului de curatare.
  • Curatarea filtrelor se face usor si tot procesul poate fi facut de acasa.
  • Economisiti timp si bani.
Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.