Probleme cu filtrul de particule diesel? Cum să le rezolvi

Probleme cu filtrul de particule diesel? Cum să le rezolvi

Filtrul de particule diesel (DPF) este un mijloc eficient de minimizare a emisiilor de particule fine periculoase din emisiile de evacuare. Exista o solutie simpla, cu costuri reduse, care abordeaza cauza principala a acestor probleme DPF. Solutia de Curatat Filtre de Particule GerTechTeile o putere de curatare foarte mare si este special dezvoltata sa reactioneze doar cu depunerile de hidrocarburi si cenusa, de aici si timpul foarte scurt de aplicare. 

Avantajele solutiei de curatat filtrele de particule DPF

  • Îmbunatatiti procesul de ardere.
  • Arde excesul de funingine si carbon.
  • Eliminati potentialele blocaje DPF.
  • Activati sistemul DPF sa functioneze corect.

Realizarea acestui lucru înseamna ca se produce mai putina funingine în primul rând. Curatarea filtrului de particule DPF, actioneaza ca un adevarat catalizator de ardere pentru a reduce rata productiei de funingine si arde funinginea existenta la temperaturi mult mai scazute.

Probleme cu filtrul de particule diesel...

  1. Înfundarea. DPF-ul are tendinta de a se înfunda treptat deoarece colecteaza particulele solide din gazele de esapament. În timp, aceste particule se acumuleaza si duc la o crestere a contrapresiunii în sistemul de esapament. Aceasta poate duce la scaderea performantei motorului si poate necesita curatarea sau înlocuirea filtrului.
  2. Regenerarea incompleta. Pentru a elimina particulele acumulate în interiorul DPF-ului, acesta trebuie sa fie supus procesului de regenerare, în care temperatura din interiorul filtrului este ridicata pentru a arde particulele. Cu toate acestea, daca vehiculul este utilizat predominant în conditii de conducere urbana, cu viteze reduse si opriri frecvente, procesul de regenerare poate fi incomplet sau chiar sa nu aiba loc deloc. Acest lucru poate duce la înfundarea DPF-ului si la probleme de functionare.
  3. Conditii nepotrivite. DPF-urile pot avea probleme în vehiculele care sunt utilizate predominant pentru conducerea în oras sau în zone cu trafic redus, în special în cazul unor distante scurte si a vitezelor reduse. Aceste conditii nu permit o regenerare eficienta a DPF-ului si pot duce la acumularea excesiva de particule si înfundarea filtrului.
Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.